Minder kinderen in de rook van hun ouders

Het aantal kinderen dat dagelijks wordt blootgesteld aan de tabaksrook van hun ouders is de afgelopen twee jaar met ongeveer twintig procent gedaald. Dat blijkt uit een enquête over het rookgedrag in Vlaamse gezinnen in opdracht van Kom op tegen Kanker (KOTK).

Dit was deze morgen te lezen in de krant. Het volledige bericht lees je hier.

Goed nieuws dus dat veel ouders zich bewust worden van het gevaar dat tabaksrook heeft op kinderen. Uiteindelijk rookt je kind mee als je binnen in huis rookt en het hangt in de kleren, de meubels, de muren en plafonds… Zelfs het eten die je maakt, is ermee bezoedeld.

Het aantal kinderen dat dagelijks wordt blootgesteld aan de rook van hun rokende ouders blijft afnemen. In 2008 was er nog sprake van 115.000 kinderen, twee jaar geleden daalde dat cijfer naar 36.000 kinderen. In 2020 daalde het aantal blootgestelde kinderen nog eens met 18,8 procent naar 29.303 kinderen.

Het zou goed zijn als meer en meer rokers bereid zouden zijn om te stoppen met roken. Zowel voor zichzelf als voor het welzijn en de gezondheid van hun kinderen. Want uiteindelijk is er meer kans bij een kind dat het ook start met roken als de ouders roken en dat is zonde.

Als je op je eentje wil stoppen met roken, is dit een hele uitdaging, maar zeker niet onmogelijk. Er zijn echter ook veel manieren om via hulp te stoppen met roken, dit op de reguliere manier bijvoorbeeld met medicatie, nicotine pleisters, of via organisaties vanuit de overheid, …

Echter wil niet iedereen aan de medicatie die dan op andere manieren schadelijk kunnen zijn, of bijwerkingen geven.

Je kan ook alternatieve hulp zoeken, bijvoorbeeld accupunctuur, oormagneten, kruiden, homeopatische druppeltjes enz…

Maar heb je al eens gehoord van stoppen met roken met bachbloesems?

Met behulp van deze bachbloesems, kan je afbouwen met roken.

Afbouwen is de beste manier om een niet-roker te worden. Het is bewezen dat dit de beste slaagkansen heeft.

Met de bachbloesems ga je je onderbewustzijn gaan herprogrammeren. Telkens opnieuw ga je tijdens het afbouwen jezelf gaan programmeren om minder en minder te gaan roken.

Het voordeel van het nemen van deze bachbloesems is dat je het altijd voor handen hebt, je niet afhankelijk bent van een therapeut of afstand en je er zo lang als je wil kan overdoen of herdoen.

Red dus jezelf en je eventuele kinderen en medebewoners en zeg JA tegen stoppen met roken.

Wil je liever onder Hypnose stoppen met roken?

Dat kan! Hier kan je jouw hypnose aanvragen.

Het kan in Adegem (Maldegem) doorgaan of online.