Wat zijn bachbloesems

Wat zijn Bachbloesems?

Bachbloesems zijn natuurlijke extracties vanuit planten en bomen. Onder extracties verstaan we het afscheiden van stoffen uit de bloesems of andere delen van de bloemen, planten, bomen en het opvangen in zuiver natuurlijk water.

Er wordt dus als het ware een infuus of aftreksel genomen van de plantdeeltjes.

Het was Dr. Edward Bach die als klassiek geschoolde arts zich doorheen z’n carrière steeds meer toewijdde aan de homeopathie en kruidengeneeskunde.

Dr. Bach stelde ook vast dat de emotionele toestand van z’n patiënten een belangrijk onderdeel was in hun genezings-of herstelproces.

Heilzame werking van bloesems

Omdat Dr. Bach een groot natuurliefhebber was had hij een grote kennis van bloemen en planten en hun heilzame werking.

Hij ontdekte dat de energie in bloesems van bepaalde planten en bomen een positieve werking hadden op de emoties van mensen. Zo ontstonden dus de Bach bloesems. Later werd ook ontdekt dat de bachbloesems hetzelfde positieve effect hadden op onze huisdieren.

Energie van Bachbloesems

Net zoals zonlicht, beweging, geluid energie is, bevatten bloesems en andere plantendelen ook energie. Ook wij mensen dragen een energie. Wanneer we ons niet lekker in ons vel voelen is de energie verstoord of uit balans.

De bachbloesems werken in op ‘negatieve’ gevoelens en emoties en brengen met hun ‘positieve’ energie de emoties in balans.

Bloesems van planten en bomen
Bachnose, webshop voor bachbloesems

Welke bach bloesem heb ik nodig?

Er zijn veel verschillende soorten emoties. We kunnen te maken hebben met angst, verdriet, stress, hyperventilatie, boosheid, agressie. Maar we kunnen ook kampen met slaapproblemen of andere emotie gerelateerde problemen. Iedereen heeft hier wel eens last van, maar wanneer deze te lang aanslepen en een negatief effect hebben op ons leven of dat van onze naasten, grijpen we best in. Het liefst op een natuurlijke, niet verslavende wijze. Er zijn namelijk geen negatieve bijwerkingen aan het innemen van bachbloesems.

Zelf je bachbloesem mix samenstellen

Omdat het niet altijd duidelijk is welke bachbloesems je dient in te nemen hebben wij het heel gemakkelijk gemaakt. Je kan namelijk zelf je bachbloesem mix samenstellen.Via de pagina voor volwassenen krijg je een overzicht met emoties waarvan je hinder ondervindt. Door de emoties te selecteren die je wenst aan te pakken bepalen wij welke bachbloesems voor jou het best geschikt zijn.

Bachbloesems voor kinderen

Kinderen hebben vaak last van andere emoties dan volwassenen. Ze hebben vaak faalangst of voelen zich niet goed in (grote groepen) zoals bv school, verenigingen.

Ze zoeken vaak ook lang naar hun plaats in de groep en vinden het moeilijk zichzelf te (mogen) zijn.

Hierdoor zijn ze soms verdrietig, boos, angstig. Als ouder niet altijd eenvoudig, want voorbij de schoolpoort stopt het ons als ouder. Je hoopt dan maar dat je zoon of dochter goed de dag doorkomt en dat er zich geen zaken voordoen. Zeker wanneer je kind te maken heeft met pesterijen zou je als vader of moeder als willen doen om het te laten stoppen.

Ontdek hier welke bachbloesems geschikt zijn voor je kind.

bachbloesems voor kinderen

Bachbloesems voor je hond, kat of andere huisdieren

Wij hebben ook een pagina voor huisdieren zoals honden, katten, vogels, etc.

Omdat dieren niet kunnen praten uiten ze hun emoties helemaal anders dan mensen, vaak gepaard met een vorm van agressie of frustratie. Zo kan een hond met verlatingsangst z’n negatieve emoties uiten door overmatig te blaffen, vernielzucht of urineren in huis. Zaken waarvan je als baasje vroeg of laat met je handen in het haar van zit.

Een vogel die zich niet goed voelt, zal niet strak in het verenpak zitten of helemaal geen glans over z’n pluimen hebben. Vogels zoals papegaaien met stress staan er voor bekend hun pluimen uit te trekken, puur uit verveling. Hoe zonde is dat?

Deze problemen en veel meer kan je eenvoudig aanpakken door bachbloesems toe te dienen.

bachbloesems voor je hond of kat

Bach bloesem druppels gebruiksaanwijzing

Het innemen van bachbloesems kan niet eenvoudiger zijn. Er is geen complexe gebruiksaanwijzing. Je neemt een combinatie van een aantal Bachbloesems (maximaal 7 verschillende soorten) en druppelt deze in flesje natuurlijk water (geen koffie, thee, bruiswater of frisdrank). Vervolgens neem je minstens driemaal per dag een glas water met hierin de combinatie van de bloesems.

Het werkt echter veel praktischer wanneer je een fles water neemt van bv 1 liter en hierin je bachbloesems oplost. Doorheen de dag neem je dan af en toe een slok water. Je zorgt gewoon dat de fles water ’s avonds leeg is.

Je neemt hiermee consequent de bachbloesems in, maar hydrateert ook je lichaam voldoende. Dit is ook heel belangrijk (voor bv je nieren)

38 soorten bachbloesems

Er zijn in totaal 38 verschillende soorten bachbloesems van dr. Bach. Wanneer je de rescue meerekent zijn er 39 in de handel verkrijgbaar.

Met uitzondering van de Rescue mix, zijn de 38 andere bachbloesems allemaal van individuele planten of bomen en hebben ze dus elk hun specifieke eigenschappen waarmee ze ons kunnen helpen om onze gemoedstoestand of emotionele blokkades positief te beïnvloeden.