Minder kinderen in de rook van hun ouders

Het aantal kinderen dat dagelijks wordt blootgesteld aan de tabaksrook van hun ouders is de afgelopen twee jaar met ongeveer twintig procent gedaald. Dat blijkt uit een enquête over het rookgedrag in Vlaamse gezinnen in opdracht van Kom op tegen Kanker (KOTK).

Dit was deze morgen te lezen in de krant. Het volledige bericht lees je hier.

Goed nieuws dus dat veel ouders zich bewust worden van het gevaar dat tabaksrook heeft op kinderen. Uiteindelijk rookt je kind mee als je binnen in huis rookt en het hangt in de kleren, de meubels, de muren en plafonds… Zelfs het eten die je maakt, is ermee bezoedeld.

Het aantal kinderen dat dagelijks wordt blootgesteld aan de rook van hun rokende ouders blijft afnemen. In 2008 was er nog sprake van 115.000 kinderen, twee jaar geleden daalde dat cijfer naar 36.000 kinderen. In 2020 daalde het aantal blootgestelde kinderen nog eens met 18,8 procent naar 29.303 kinderen.

Het zou goed zijn als meer en meer rokers bereid zouden zijn om te stoppen met roken. Zowel voor zichzelf als voor het welzijn en de gezondheid van hun kinderen. Want uiteindelijk is er meer kans bij een kind dat het ook start met roken als de ouders roken en dat is zonde.

Als je op je eentje wil stoppen met roken, is dit een hele uitdaging, maar zeker niet onmogelijk. Er zijn echter ook veel manieren om via hulp te stoppen met roken, dit op de reguliere manier bijvoorbeeld met medicatie, nicotine pleisters, of via organisaties vanuit de overheid, …

Echter wil niet iedereen aan de medicatie die dan op andere manieren schadelijk kunnen zijn, of bijwerkingen geven.

Je kan ook alternatieve hulp zoeken, bijvoorbeeld accupunctuur, oormagneten, kruiden, homeopatische druppeltjes enz…

Maar heb je al eens gehoord van stoppen met roken onder hypnose?

Door mijn ervaring en na vele klanten te hebben geholpen via hypnose voor verschillende klachten, heb ik een traject samen gesteld die je helemaal alleen thuis kan volgen. Mits de juiste discipline om de sessies elke dag te beluisteren, heb je een hoge kans van slagen.

Wanneer jij nu ‘ja’ zegt tegen ‘stoppen met roken’, zet je al de eerste stap. Je hypnotiseert jezelf al om het te laten slagen. Daarom moet deze overtuiging uit jezelf komen. Jij moet het willen.

Het werkt namelijk niet wanneer jouw partner of jouw kinderen het van je verlangen en jij dus schoorvoetend inkomt in het idee. Dan zal hypnose, maar geen enkel ander middel helpen.


Via het traject dat ik zorgvuldig heb opgebouwd, ga je afbouwen met roken.

Afbouwen is de beste manier om een niet-roker te worden. Het is bewezen dat dit de beste slaagkansen heeft.

Via hypnose ga je je onderbewustzijn gaan herprogrammeren. Telkens opnieuw ga je tijdens het afbouwen jezelf gaan programmeren om minder en minder te gaan roken. Uiteraard is er discipline nodig om elke dag naar de sessies te luisteren. Je moet elke dag willen blijven stoppen met roken. Dat is alles wat nodig is.

In hypnose gaan, is niet knocked out zijn, of niet meer van de wereld weten. 😉

Het is diep ontspannen zijn en je blijft altijd alert. Op die manier kan ik via de ingesproken sessies, diep in je onderbewustzijn inwerken.

Het voordeel van dit online traject is dat je het altijd voor handen hebt, je niet afhankelijk bent van een therapeut of afstand en je er zo lang als je wil kan overdoen of herdoen.

Red dus jezelf en je eventuele kinderen en medebewoners en zeg JA tegen stoppen met roken. Laat je begeleiden via dit traject.